Gluténmentes szilvalekváros gombóc
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Hozzávalók 8 gombóchoz
- 500 g burgonya
- 1 db L-es tojás
- 150 g NATURBIT Alfa-Mix lisztkeverék
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál 1:4 édesítőszer
- 100 g lekvár
- Pirított glutlénmentes zsemlemorzsa a forgatáshoz
- 5 g KENYÉRVARÁZS rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
- Ha megfőtt a burgonya, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan összedolgozzuk.
- Rizslisztes lapon 8 részre osztjuk, gólyokat formázunk belőlük. Kezünkkel kissé kilapítjuk, lekvárral megtöltjük, és újra golyókat formázunk belőlük.
- Forró vízben kifőzzük, majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
A gombócokat lehet akár egész meggyel, eperrel is készíteni. Mi most szilvalekvárral teszteltük és nagyon finom lett a végeredmény.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
1 adag tápértéke
Energia | 171 kcal / 717 kJ |
Fehérje | 2,8 g |
Zsír | 0,8 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,2 g |
Szénhidrát | 36,9 g |
- amelyből cukrok | 8,8 g |
Rost | 2,4 g |
Só | 0,25 g |
A felhasznált termékeket keresse a www.hunorganic.com webáruházában!
A Hunorganic Kft. elérhetősége
Honlap: www.hunorganic.com
Telefonszám: : +36 (30) 533 9271
E-mail: contact@hunorganic.com
Perkáta, 2018. október 27.
Perkáta Online (HCJD & HLSZ)
Fotó: Hunorganic Kft.